Välgörenhet 2008

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Även 2008 fortsatte Malmö Chapter sitt välgörenhetarbete. I år valde vi Nedirafonden som mottagare av överskottet som blev på vårt Charityrun.

Nedirafonden är en Skånebaserad fond som hjälper barn från utlandet som inte kan få adekvat läkarvård i sitt hemland. Fonden bekostar transporter till Sverige, läkarvård och uppehälle. Fonden arbetar helt ideellt. Startare och motor i fonden är Kurt Sköld.

I det närmaste perfekt väder startade rundan i Malmö på MC-Huset och efter att ha passerat 3 kontroller, Staffanstorp, Örtofta och Stehag kom deltagarna i mål på MC Montage i Hörby.

Deltagarantalet i år blev än en gång rekord, 385!!, FANTASTISKT! Rekord blev det även på överskottet, 44.564 kronor. Pengarna mottogs av Nedirafondens representant Lisbeth Snitting som var väldigt glad över resultatet.

Tack alla deltagare som gjorde detta möjligt! Tack även alla medlemmar i Malmö Chapter Sweden som hjälpte till att göra detta möjligt!

Alla är givetvis välkommna tillbaka 2009 till vårt Charityrun.

Lasse Jerndorf, Secretary

 

 

d23920e4-6270-4b74-a3af-1391c21b0bb1

Vi var 22 st som träffades vid MC-huset för att köra Wind & Fire rallyt idag. Efter sedvanliga hälsningsfraser begav vi oss till brandstationen på Drottninggatan för starten av rallyt. Vi fick våra tipslappar och karta att följa. Med Rickard som road captain och Åsa som kartläsare körde vi sedan via Tygelsjö och Grevie till Bikers Corner i Trelleborg. Lite fika där och sedan tillbaka in till Malmö igen via Vellinge och Tygelsjö för att gå i mål på Mc-huset. Rundan var väl inte den roligaste vi kört men det var för ett välgörande ändamål. Korv och dricka fanns att köpa vid målet och medan förare droppade in fanns det tid för lite småprat. I tipsrundan vanns högsta vinsten av vår egen Mc Schween, vi bugar och bockar, det var bra gjort. Ett flertal lotterivinster hamnade också i Chaptret. Hans överlämnade liksom tidigare år ett extra bidrag från Malmoe Chapter och det var som vanligt uppskattat.

Marie Bennvid

Independent since 2005